fredag 24 februari 2012

koh lanta trolling

I ons morse vid halv 8 körde longtail båten iväg, färden skulle gå mot koh ha och koh ma. fisket startade otroligt trögt och vid lunch så var det inte en enda fisk som ville hugga.
det trollades med 1 spö på vardera sida samt ett i mitten som ahde ett skumt tackel med en 5-6 krokar och bläckfisk gummi på.
efter  lunchen började det hända grejer. spöt i mitten började knarra och det var dax att börja veva, upp kom en tonfisk på ca 0.8kg, kändes inte så mkt att veva in den med tanke på att man har rejäla rullar och järnspett till spön.
5min senare så var det 2 till tonfiskar som ville upp.

Skönt att inte nolla ivf tänkte jag.
Satte mig tillbaks i min stol för att fortsätta läsa, fans inte så mkt annat att göra då varken kaptenen eller fiskaren kunde ett enda ord engelska.
Efter några sidors läsning så smäller det till i ena sidospöt, det dras ut rejält med lina och jag känner att det är en fin fisk.
efter ca 5-10 min vevning och några rusningar av den krokade fisken så kommer den upp vid båten och blir ryggkrokad och uppkastade i båten av (guiden).
resultatet blev en King makril på runt metern, vikten vet jag ej men låg nog runt 7kg+.Efter det kom det upp en till Makril men den var betytdligt mindre än föregående ex.
Trollingturen avslutades med ett hugg men missad fisk.
Tycker att turen var helt ok, men trolling är inte riktigt min påse, vill gärna vara lite mer aktiv i mitt fiske.
Detta var min 4e trollingtur i thailand och det var dem mest kunniga "guiderna" som jag åkt med.
Om man vill ut och trolla en dag med dem så får man dega  3500thb om man e själv 4000 om man e 2 samt 4500 om man är 3st i båten.
prata med "wimon petcharat" och säg att du vill åka ut och fiska med hennes bror. finns på tel 0898714268 eller via mail på mlanta@yahoo.com

jag behöll den största fisken och gav den till favorit restaurangen Krua nidnoy som ligger  ganska långt bort på klong dao stranden, där lagade dem 3 olika rätter till oss på fångsten, smakade finemang.Nu längat jag efter att fiska gädda// M

3 kommentarer:

Korsdraget sa...

Låter härligt i Thailand.
Gäddfisket är nog i fullgång då ni kommer hemåt.

Korsdraget sa...

Har idag bokat resa till Koh Lanta. Åker 10e mars 2013 2v. Skall bo Southern Lanta Resort på Klong Dao Beach.
Blir helt klart någon fisketur. Vi får pratas vid senare om dina erfarenheter om fisket där.
Ps. Har hunnit dra några gäddor.

Roger.K

micke sa...

grymt trevligt!
vi tar en dag på sjön så ska du få massa tips ang koh lanta.
Ha det bäst// Micke