torsdag 19 februari 2015

Fina fiskar, nya beten, uppdatering mm mm

Tjena!
Har dessvärre inte haft tid att blogga något då jag ínte haft tid. Ska nu försöka skriva ett litet inlägg om vad som hänt sen sist.
Bland annat så var jag och TPF Klas och besökte Mr Fiskesyndrom (Anders)i hans sjö i norduppland i slutet på 2014.
Förutsättningarna var långt från dem bästa, -4 och is på 2/3 av sjön.
Fisket började bra med en fisk på 2a kastet som kastade sig över en Big McManus paddle.
 
Sen var det galet trögt tills jag bytte till jerkpåken och satte på en McManus Jerk. 2 meter innan båten såg jag ett stort huvud som svalde mitt bete, jag ropade fisk och Klas var ninjasnabb med håven och en slank fisk på 7.5kg synade håven. Mätta aldrig firren men jag gissar på runt 110cm då den var smal som en slips.
 

Sen blev det inte några fler fiskar den dagen. Stort tack till Anders och Klas för en toppendag!
Besök gärna Dessa herrars finfina bloggar. Klicka på namnen för att komma dit.
TPF Klas Blogg
Anders Fiskesyndrom


Efter den turen blev det inget mer fiske 2014. 2014 var ett ok fiskeår tog runt 120 fiskar och betena som fångade flest var Mcmanus jerk, Curtis och Big Mcmanus paddle.

Nästa fisketur blev 24e januari 2015. Då åkte jag och Klas till ett ställe där det ryktades om krokodil varning...
För en gång skull stämde ryktet...
Jag fick 2 fiskar, 8.7kg och 8.8kg samt att jag missade en 10+ ngn meter från båten. Klas fick en 9.5kg gädda och vi var mer än nöjda när vi satte oss i bilen för en 3,5h lång hemfärd.
Mina fiskar var nog inte längre än 95cm men galet feta. Gäddorna tog jag på BigMcManus paddle och Klas fick sin på en PeWe tail.
 
 
Sedan dess har det inte blivit ngt mer fiske men jag gissar på att jag inom kort kommer åka tillbaka till samma ställe för att se om jag kan norpa upp den som jag brände...
 
 
 
 
 
På betesbyggarfronten händer det massa roliga saker, bla så har jag gjort om CL-Shad14 så att den nu inte bar har en fantastisk fiskfångargång utan även ögon, gälar, fenor och CL märkning.
Jag har även byggt ett 15 tal beten, dem blev klara i förra v och alla är sålda. Nu i nästa v så så kommer jag påbörja en ny laddning beten, det blir 4st bigmcmanus, 4 mcmanus tail, 2 Caesar tail, 2curtis och 2 Mcmanus jerk. Vissa är redan bokade men om du vill boka ett av dem kvarvarande betena så kontakta mig på mikael.hedsen@hotmail.com så får du bestämma färg osv.
 
 
 Nya CL-Shad 14 i finkostym


 CL i baken, många som drömmer om det.
 
 
 badkarsfilm på gången.
 
 
 
 
Några av träbetena (McManus tail) från förra batchen.
 
 
 
För att få bättre koll på vad som händer i Caesar Lures betesbyggar/fiske vardag så adda mig på instagram, för där uppdaterar jag nyheter när dem just är nyheter och inte gammal skåpmat lik denna blogg.
 
 
Här kommer en länk till min instagram. Klicka HÄR!
 
 
 
Simma lugnt// Micke
 
 
PS: spana även in grabbarna i fiskefuralles blogg.
 
 
 
 

 
 

 
 
4 kommentarer:

AndersP sa...

Halloj Micke! Trevligt inlägg och varmt välkommen till norduppland igen under våren!

/Fiskesyndrom

micke sa...

Tack kompis! ska bli riktigt skoj :) när kommer dina beten som jag ska måla?

AndersP sa...

Äsch, jag vet inte. Har så många andra måsten nu så det har inte blivit av ännu. Ved inför nästa vinter är viktigare, har jag nyligen intalat mig själv...
Ha det!

micke sa...

Skit i veden! 😀